15 Aug Snel en makkelijk spaghetti carbonara recept
Snel en makkelijk spaghetti carbonara recept
carbonara is makkelijk te maken en altijd een hit bij vrienden. alles wat je nodig hebt is spaghetti, spek, eieren, kaas en zwarte peper.
begin met het koken van de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. bak ondertussen het spek totdat het lekker knapperig is. zodra de spaghetti klaar is, giet je het af en doe je het in een grote kom. voeg het spek, de eieren, de kaas en zwarte peper toe aan de kom en roer alles door elkaar totdat alles gelijkmatig gemengd is. serveer het met wat verse peterselie of basilicum erbovenop en geniet!
Spaghetti Carbonara ingrediënten
Het leuke van spaghetti carbonara is dat het heel makkelijk te maken is, en dat je er niet veel ingrediënten voor nodig hebt. Alles wat je nodig hebt is spaghetti, spek, eieren, Parmezaanse kaas en zwarte peper.
Begin met het koken van de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de spaghetti kookt, kun je de spek uitbakken tot het lekker knapperig is. Als de spekjes gaar zijn, leg je ze op een keukenpapiertje om af te koelen.
Klop in een kom de eieren, Parmezaanse kaas en zwarte peper door elkaar. Giet de spaghetti af als hij gaar is en voeg hem toe aan de kom met het eimengsel. Roer alles door elkaar tot de spaghetti bedekt is met de saus. Doe de spek er weer bij en serveer direct.
Hoe maak je Spaghetti Carbonara
Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en verwarm die. Voeg de pancetta of spek toe en bak die totdat het goudbruin is. Doe de spaghetti in een pan met kokend water en laat het 5 minuten koken.
Spaghetti Carbonara variaties
Er zijn allerlei variaties op het klassieke spaghetti carbonara recept. Sommige mensen voegen pancetta of spek toe, anderen erwten of champignons.
Mijn persoonlijke favoriet is om er wat zongedroogde tomaten aan toe te voegen – dat geeft het gerecht echt een heerlijke smaak en kleur. Maar voel je vrij om te experimenteren met verschillende ingrediënten om te zien wat je het lekkerst vindt. Het belangrijkste is dat de basisingrediënten aanwezig zijn: spaghetti, eieren, Parmezaanse kaas en zwarte peper.
Veelgestelde vragen Carbonara
Doe je carbonara altijd op dezelfde manier?
Nee, er zijn verschillende manieren om carbonara te maken. De meest populaire variant is met ei, bacon en parmezaanse kaas. Maar je kunt ook verse champignons of ham toevoegen.
Het belangrijkste is om de ingrediënten op de juiste temperatuur te koken: de spaghetti moet ‘al dente’ zijn, het ei moet zacht en de bacon mag niet te bruin worden. Als je dit allemaal in acht neemt, dan is carbonara makkelijk te bereiden.
Conclusie
Kortom, dit spaghetti carbonara recept is snel, gemakkelijk en heerlijk. Het is een heerlijk gerecht om te maken als je weinig tijd hebt, of als je indruk wilt maken op je gasten.
En het beste deel is dat het geen fancy ingrediënten nodig. Alles wat je nodig hebt is spaghetti, spek, eieren, Parmezaanse kaas en zwarte peper. Dus waar wacht je nog op? Probeer dit recept vandaag nog!
Sorry, the comment form is closed at this time.