Cookson | De lekkerste pasta in de Foodbox
15949
post-template-default,single,single-post,postid-15949,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

De lekkerste pasta in de Foodbox

De lekkerste pasta in de Foodbox

Pasta is van origine Italiaans en wordt al eeuwen lang gegeten over de hele wereld, er zijn dan ook vele “pasta recepten“. Populaire pasta recepten zijn onder andere pasta carbonara en pasta bolognese. Hieronder 3 populaire vormen van pasta die ook in België regelmatig op tafel verschijnen. Tip: zie ook deze 20 heerlijke koude pastasalades van Libelle

Pasta carbonara

Pasta carbonara (alla carbonara) is in Nederland een populair pasta recept en wordt voornamelijk bereid met spaghetti. De saus bevat goedkope ingrediënten als buikspek, wangspek, kaas en ei. Het recept kent zijn oorsprong in Lazio maar staat door zijn populariteit op vrijwel elk Italiaans restaurant op de menukaart. De meest simpele bereiding van pasta carbonara is gebakken spek, gemengd met kaas, peper, kookvocht en ei die vervolgens door de pasta wordt geroerd.

Pasta bolognese

Pasta bolognese komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit de stad Bologna in Italië. De bolognesesaus is een gevulde saus met als vaste ingrediënten: rundergehakt, gedroogd varkensbuikspek, wortel, tomatenpuree, ui, wijn en volle melk. De saus wordt bereid in olijfolie. Er bestaan meer pasta recepten met variaties op de bolognesesaus, ieder goed voor zijn eigen smaak. Vaak worden bij deze recepten bepaalde ingrediënten weggelaten en andere ingrediënten toegevoegd. Zo bestaat er bolognesesaus met paprika en ananas. De bolognesesaus wordt niet alleen gebruikt voor pasta, maar ook gebruikt voor bijvoorbeeld lasagne. Bolognese lasagna is misschien wel een van de bekendste lasagne recepten.

Pasta met kaassaus

Veel pasta wordt ook gegeten met een kaassaus waar veelal een verse salade bij geserveerd wordt. Wat voor kaas er voor de kaassaus gebruikt wordt hangt vaak af van de kok en diens smaak. Jonge, Goudse kaas zorgt voor een milde smaak die niet overheerst. Maar een sterker smakende kaas als Parmezaanse kaas kan ook worden gebruikt, echter brengt dit de kosten voor een maaltijd per persoon flink omhoog. Kaassaus wordt gemaakt door gesmolten boter te mengen met een deel bloem, hier een deel melk aan toe te voegen en er vervolgens geraspte kaas door heen te roeren. Nadat de kaas op laag vuur gesmolten is, is de kaassaus klaar om te serveren.

Pasta in de foodbox?

Houd je van gevarieerde maaltijden en inspirerende (pasta) recepten? Met een foodbox kook je elke dag een lekker, gezonde en bijzondere maaltijd zonder veel gedoe. Alle ingrediënten voor 3 of meer maaltijden ontvang je in een box. Daarbij zit ook een receptenkaart met eenvoudige instructies.

Populaire foodboxen in België

Woonachtig in Vlaanderen? Dan kun je kiezen uit verschillende maaltijdboxen. Populair zijn onder andere HelloFresh, Marley Spoon en Ekomenu. Daarnaast zijn er ook een aantal 100% authentieke Belgische boxen. Dit zijn Foodbag.be, 15Gram en Smartmat. Op de website Foodboxchef.be vind je een overzicht met alle aanbieders. Inclusief ervaringen, aanbiedingen en kortingscodes.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.